RECEPT: Cícerové lievance

Sladké a nutrične vyvážené lievance? Skúste náš recept na lievance z cícerovej múky. Keď správne zvolíte ostatné suroviny, viete mať z toho bezlepkový aj bezlaktózový dezert, prípadne raňajky. Vďaka cíceru sú plné živín a majú jemnú, orieškovú chuť.

Potrebujeme:

70 g cícerovej múky

70 g hladkej múky (prípadne bezlepkovej varianty)

pol balíka kypriaceho prášku

35 g proteinu (1 odmerku) 

2 vajíčka

2 dcl mlieka (prípadne bezlaktózového)

trochu minerálky

štipka soli

 

Postup:

Najprv premiešame všetky suché suroviny. Proteinový prášok môžeme nahradiť rovnakým množstvom múky, ale potom musíme pridať do cesta trochu cukru/prípadne iného druhu sladidla. Následne primiešame ostatné suroviny. Máme z toho polohusté cesto z ktorého tvoríme na panvici malé lievance. Z oboch strán opečieme na troške oleja / alebo na nepriľnavej panvici do zlatista. Potom už len servírujeme napríklad preliate dulovým džemom. Dobrú chuť.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie