RECEPT: Jednoduché šafranové rizoto

Potrebujete uvariť rýchlu večeru alebo ľahký obed? Tento jednoduchý recept s tými správnymi surovinami zvládne naozaj každý. Základný recept nie je zložitý, a vždy ho môžete obohatiť o rôzne ďalšie suroviny a chute. Naše rizoto na obrázku bolo s krevetami a zeleninou. Môžete ho spraviť aj s kuracím mäsom, so špargľou, skrátka s tým, čo máte radi. Tak poďme na to.

Potrebujeme:

1 lyžička šafranu

300 g ryže (najlepšie arborio) 

1 liter vývaru 

60 g masla

1 cibuľa

2 dcl bieleho vína

70 g parmezánu (alebo podobného syra)

soľ, čierne korenie

ryža recept rizoto

 

Postup:

Šafranové nitky rozdrvíme na prášok a rozmiešame v pohári s trochou teplej vody. Na troche masla si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme ryžu, trochu opekáme a zalejeme bielym vínom. Keď sa víno odparí, začneme prilievať vývar. Občas premiešame a prilejeme vývar, podľa toho, či ho už ryža všetok "vypila" a či už je hotová na skus. Ku koncu pridáme šafran rozpustený vo vode, soľ a mleté čierne korenie a dobre premiešame. Na úplny záver pridáme syr a maslo, poriadne miešame, kým sa nerozpustia a môžeme odstaviť z plameňa. Naše rizoto je hotové a môžeme podávať.

Dobrú chuť :) 

Kvalitný Šafran z Iránu

Kvalitný šafran z Iránu

ZOBRAZIŤ

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie