RECEPT: Krémová špargľová polievka so šafranom

Začala nám špargľová sezóna a preto vám ponúkame tento jednoduchý recept. Krémová špargľová polievka so šafranom a celestínskymi rezancami príjemne zahreje aj zasýti. Bude skvelým afrodiziakum práve vďaka kombinácií špargle a šafranu, pretože obe suroviny majú tieto účinky. Okrem toho špargľa obsahuje mnoho vitamínov (E, C aj niekoľké zo skupiny B) a minerálov (draslík, zinok, vápnik a horčík). Poďme však už do kuchyne.

Potrebujeme:

500 g bielej špargle

300 ml smotany (30%)

300 g zemiakov

1 l vody

2 dcl bieleho vína

1 lyžička šafranu

tortilla 

muškátový orech

soľ, čierne korenie

Špargla do polievky

 

 

Postup:

Tortillu nakrájeme na rezance, rozprestrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C do zlatista. Očistíme si špargľu a zemiaky, nakrájame nadrobno a dáme variť. Keď budú mäkké ich prepasírujeme (prípadne mixujeme tyčovým mixérom) do hladka. Následne pridáme podrvený šafran a nastrúhame štipku muškátového oriešku, dochutíme soľou a korením. Pridáme víno a necháme chvíľu povariť. Potom pridáme na zjemnenie smotanu a ešte chvíľu varíme, kým sa nám trochu polievka zredukuje.

Podávame s opečenými celestínskymi rezancami a dozdobíme niečím zeleným navrch (bylinky, jarná cibuľka, petržlenová vňať).

Dobrú chuť :)

Kvalitný Šafran z Iránu

Kvalitný šafran z Iránu

ZOBRAZIŤ

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie