RECEPT: Morčacie prsia na šafranovej omáčke

Často sa stretávame s otázkou, ako sa dá využiť šafran v bežnej kuchyni. Preto vám dnes prinášame pomerne jednoduchý, ale chutný recept na morčacie prsia so šafranovou omáčkou. Stačí zopár surovín a vykúzlite originálny obed alebo večeru pre seba a svojich blízkych.

Potrebujeme:

800 g morčacích pŕs

polovicu cibule

2 čajové lyžičky dijonskej horčice

1 dcl ružového vína

400 ml 30% smotany

2 čajové lyžičky šafranu

2 čajové lyžičky soli

2 polievkové lyžice medu

1 polievková lyžica trstinového cukru

mleté biele korenie

1 čajová lyžička tymianu

1 čajová lyžička oregana

1 polievková lyžica oleja

recept morcacie prsia so safanom

 

Postup:

Umyté morčasie prsia nakrájame na kúsky. Opražíme na oleji nadrobno nasekanú cibuľu, opekáme do zlatista a potom pridáme mäso. Všetko spolu prudko orestujeme, následne pridáme soľ, biele mleté korenie a podlejeme trochou vody. Pridáme oregano a tymian, zalejeme smotanou a pridáme víno, horčicu, med a podrvený šafran. Krátko povaríme  a ešte podľa chuti pridáme cukor a soľ. Podávame s ryžou, prípadne kuskusom a zdobíme čerstvými alebo sušenými bylinkami.

Dobrú chuť! :)

Kvalitný Šafran z Iránu

Kvalitný šafran z Iránu

ZOBRAZIŤ

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie