RECEPT: Medovníky so šafranom

Vianoce sa nezadržateľne blížia a my by sme sa s vami radi podelili o recept na najlepšie medovníčky. Sú hneď mäkké, akurát sladké a so šafranom aj trochu netradičné. Medovníčky určite patria medzi najobľúbenejší vianočný recept mnohých a preto sme sa rozhodli pripraviť túto slovensko-perzskú verziu.

 

Potrebujeme:

400g hladkej múky

120g práškového cukru

1 vajce + 1 žĺtok

2 polievkové lyžice medu

2 polievkové lyžice mlieka

200g masla

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

1 čajová lyžička perníkového korenia

1 čajová lyžička šafranu

štipka soli

 

medovníky so šafránom

 

Postup:

Mlieko jemne zohrejeme (nevaríme) a rozmiešame v ňom podrvený šafran tak, aby pustil farbu. Následne v jednej nádobe zmiešame všetky suroviny aj spolu s už trochu vychladnutým mliekom so šafranom a vypracujeme kompaktné cesto. Cesto dáme na pár hodín oddýchnuť do chladu (aj 24 hodín). Potom si ho rozdelíme na 4 diely a postupne vaľkáme a vykrajujeme tvary. Ukladáme na plech s papierom na pečenie, pečieme pri 180°C cca 10 minút (po 7 sledujeme, predsa len každá rúra pečie inak). Potom necháme vychladnúť mimo horúceho plechu a môžeme ochutnávať.

Kvalitný Šafran z Iránu

Kvalitný šafran z Iránu

ZOBRAZIŤ

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie