Blog

5 dôvodov, prečo si obľúbiť tahini

Tahini, alebo pasta tahini, je zmes drvených sezamových semiačok, oleja, občas sa pridáva aj štipka soli. Má jemnú, nevýraznú chuť, vďaka čomu je táto pasta veľmi všestranná. Svoj pôvod má v Perzii, dnes sa najčastejšie používa na Blízkom východe a v gréckej kuchyni. Môže sa vyrá...

Sušené slivky - nielen chutné ale aj zdravé

Sušené ovocie sa teší veľkej obľube. Sušenie je skvelý spôsob konzervácie ovocia a keď vás prepadne chuť na niečo sladké, ovocie je zdravou alternatívou všakovakých sladkostí. Či už máte radi exotickejšie sušené ovocie ako figy, datle a banán alebo skôr pre naše končiny tradičnejšie ako ja...

RECEPT: Vyskúšajte ajurvédsky yogi čaj

Poznáte v ajurvéde známu zmes na čaj nazývanú aj yogi masala? Je to zmes korenín, ktorá sa kombinuje s čiernym čajom a mliekom. Vďaka svojmu zloženiu dokáže zahriať celé naše telo, má antibakteriálne účinky a taktiež posilňuje imunitu. Dokáže pomôcť pri nachladnutí, kašľu, zápale a bolestiach hrdla....

Voňavá škorica a jej účinky

Škorica. V kuchyni, najmä pri pečení, veľmi obľúbená korenina. Prináša nezameniteľný pocit tepla, domova a Vianoc, keď sa z rúry šíri jej charakteristická vôňa. Používa sa v mnohých koláčoch a sladkých pokrmoch, ale dodá niečo špeciálne aj nápojom – káve či čaju. Vyrába sa ...

Tajomný kardamóm a jeho schopnosti

Kardamóm, korenina pôvodom z Indie, je hneď po šafrane druhou najvzácnejšou koreninou. Z Indie sa rozšíril ďalej po Ázii, ale aj do Egypta, Grécka. V našich podmienkach sa dopestovať nedá, patrí medzi najdrahšie dovážané koreniny. Ako korenina sa využíva jeho plod (tobolky so semenam...

Jedlé kvety ruže a pomaranča

Stalo sa vám niekedy, že vám naservírovali pokrm ozdobený kvetmi, alebo ich lupienkami, a vy ste ich odsunuli nabok taniera? Ak áno, tak nabudúce ich neodsúvajte, nie sú tam len na ozdobu, ale navyše aj dobre chutia. Mnohé kvety sú jedlé, ale je niekedy náročné určiť, ktoré je bezpečné jesť, k...

Ako okoreniť vašu kuchyňu? Bylinkami.

Ak máte pocit, že vašim kulinárskym výtvorom niečo chýba, skúste použiť takzvané zelené korenie - rôzne bylinky, ktoré jedlám dodajú výraznejšiu chuť a povýšia ich na novú úroveň.Okrem arómy a chuti sú bylinky prospešné aj pre naše zdravie. Mnohé obsahujú veľké množstvo vitamínu C, napríkl...

Prečo používať kvalitný med?

Med je prírodný produkt, ktorý všetci poznáme. Ale viete, ako sa vyrába? Prečo je taký zdravý a že sa používa aj na terapeutické účely? A aké je využitie medu? Odpovede na všetky tieto otázky vám priblížime v tomto článku. Tak si uvarte teplý čaj (nie úplne horúci), oslaďte ho medom a pustite sa do ...

RECEPT: Cícerové lievance

Sladké a nutrične vyvážené lievance? Skúste náš recept na lievance z cícerovej múky. Keď správne zvolíte ostatné suroviny, viete mať z toho bezlepkový aj bezlaktózový dezert, prípadne raňajky. Vďaka cíceru sú plné živín a majú jemnú, orieškovú chuť. Potrebujeme: 70 g cícerovej múky 70 g hladkej m...

Ryžová múka - vhodná pre každého

O tejto zdravej náhrade pšeničnej múky veľa ľudí nevie. Ryžová múka je vhodná do omáčok, krémov, polievok, ale aj na pečenie – cesto z nej je skôr pevnejšie, príliš veľké množstvo múky spôsobuje drobenie cesta. Preto je vhodné miešať ju s inými druhmi múk, ako sú kukuričná či pohánkov...

Hore
33 položiek celkom

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie