Blog

Voňavá škorica a jej účinky

Škorica. V kuchyni, najmä pri pečení, veľmi obľúbená korenina. Prináša nezameniteľný pocit tepla, domova a Vianoc, keď sa z rúry šíri jej charakteristická vôňa. Používa sa v mnohých koláčoch a sladkých pokrmoch, ale dodá niečo špeciálne aj nápojom – káve či čaju. Vyrába sa ...

Tajomný kardamóm a jeho schopnosti

Kardamóm, korenina pôvodom z Indie, je hneď po šafrane druhou najvzácnejšou koreninou. Z Indie sa rozšíril ďalej po Ázii, ale aj do Egypta, Grécka. V našich podmienkach sa dopestovať nedá, patrí medzi najdrahšie dovážané koreniny. Ako korenina sa využíva jeho plod (tobolky so semenam...

Jedlé kvety ruže a pomaranča

Stalo sa vám niekedy, že vám naservírovali pokrm ozdobený kvetmi, alebo ich lupienkami, a vy ste ich odsunuli nabok taniera? Ak áno, tak nabudúce ich neodsúvajte, nie sú tam len na ozdobu, ale navyše aj dobre chutia. Mnohé kvety sú jedlé, ale je niekedy náročné určiť, ktoré je bezpečné jesť, k...

Ako okoreniť vašu kuchyňu? Bylinkami.

Ak máte pocit, že vašim kulinárskym výtvorom niečo chýba, skúste použiť takzvané zelené korenie - rôzne bylinky, ktoré jedlám dodajú výraznejšiu chuť a povýšia ich na novú úroveň.Okrem arómy a chuti sú bylinky prospešné aj pre naše zdravie. Mnohé obsahujú veľké množstvo vitamínu C, napríkl...

Prečo používať kvalitný med?

Med je prírodný produkt, ktorý všetci poznáme. Ale viete, ako sa vyrába? Prečo je taký zdravý a že sa používa aj na terapeutické účely? A aké je využitie medu? Odpovede na všetky tieto otázky vám priblížime v tomto článku. Tak si uvarte teplý čaj (nie úplne horúci), oslaďte ho medom a pustite sa do ...

RECEPT: Cícerové lievance

Sladké a nutrične vyvážené lievance? Skúste náš recept na lievance z cícerovej múky. Keď správne zvolíte ostatné suroviny, viete mať z toho bezlepkový aj bezlaktózový dezert, prípadne raňajky. Vďaka cíceru sú plné živín a majú jemnú, orieškovú chuť. Potrebujeme: 70 g cícerovej múky 70 g hladkej m...

Ryžová múka - vhodná pre každého

O tejto zdravej náhrade pšeničnej múky veľa ľudí nevie. Ryžová múka je vhodná do omáčok, krémov, polievok, ale aj na pečenie – cesto z nej je skôr pevnejšie, príliš veľké množstvo múky spôsobuje drobenie cesta. Preto je vhodné miešať ju s inými druhmi múk, ako sú kukuričná či pohánkov...

Poznáte dráč obyčajný?

Dráč obyčajný (latinsky berberis vulgaris) je hustý tŕnistý opadavý ker dosahujúci výšku až 3 metre, pôvodom z Iránu, ale vieme ho nájsť aj v teplejších častiach Európy. Využíva sa ako okrasná rastlina, ale má mnoho liečivých vlastností. Celá rastlina je jedovatá, okrem elipsovitých červe...

RECEPT: Tradičný perzský puding Ferehni

Máte chuť na niečo sladké ale tradičné koláče a dezerty vás už omrzeli? Vyskúšajte perzský puding Ferehni z ryžovej múky. Je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, zároveň však lahodný a trošku orientálny. Potrebujete k tomu len zopár surovín a väčšinu nájdete u nás na e-shope. Potrebujeme: 15-20 ...

Oslavujeme prvé narodeniny

Čas tak rýchlo letí. Veta, ktorú počujeme, či sami hovoríme veľmi často. V prípade nášho obchodu je to skutočne pravda, pretože ani sme sa nenazdali a už naše dieťa AJORI oslavuje prvý rok. Zdá sa nám, akoby to bolo včera, keď sme sedeli v rodinnom kruhu a premýšľali nad konceptom, nad menom nášho...

Hore
30 položiek celkom