Tipy a triky

Tipy a triky pre orientálne jedlá a suroviny. Tieto tipy môžu zahŕňať: 

- správny výber produktov

- použitie tradičných metód varenia

- balans chutí

- správne krájanie a príprava surovín

7 účinkov škorice na zdravie

Účinky škorice poznali už v Staroveku. K čomu a v akom množstve vám môže dopomôcť konzumácia škorice? Jedna polievková lyžica mletej škorice obsahuje 1,4 gramu vlákniny, dostatočné množstvo vápnika, vitamín A, vitamín B a vitamín K plus niektoré antioxidanty.   Znižuj...

Ako si pripraviť a piť zelený čaj?

Vychutnajte si fantastický zelený čaj naplno. Pripravte si čajovú sadu alebo svoj obľúbený hrnček a nechajte sa unášať na vlne relaxu a príjemnej chuti.  Zelený čaj obsahujeme mnoho vitamínov -  antioxidanty, vitamín C, P, vitamíny skupiny B a minerály ako draslík a fluorid...

Ako rozoznať pravý šafran?

Šafran je jedna z najvzácnejších korenín na svete a zároveň sa označuje za najdrahšie korenie. Nenechajte sa oklamať lacnými alternatívami. Vašim jedlám nedodajú lahodnú luxusnú chuť ani žiadanú zlatožltú farbu. Je niekoľko tipov, ako rozoznať pravý šafran. Staňte sa odborníkmi naň za pár ...

5 dôvodov, prečo si obľúbiť tahini

Tahini, alebo pasta tahini, je zmes drvených sezamových semiačok, oleja, občas sa pridáva aj štipka soli. Má jemnú, nevýraznú chuť, vďaka čomu je táto pasta veľmi všestranná. Svoj pôvod má v Perzii, dnes sa najčastejšie používa na Blízkom východe a v gréckej kuchyni. Môže sa vyrá...

Ako okoreniť vašu kuchyňu? Bylinkami.

Ak máte pocit, že vašim kulinárskym výtvorom niečo chýba, skúste použiť takzvané zelené korenie - rôzne bylinky, ktoré jedlám dodajú výraznejšiu chuť a povýšia ich na novú úroveň.Okrem arómy a chuti sú bylinky prospešné aj pre naše zdravie. Mnohé obsahujú veľké množstvo vitamínu C, napríkl...

Mäta prieporná a jej využitie

Mäta prieporná (mentha piperita) sa bežne vyskytuje v našich záhradách a hlavne mladším ročníkom sa spája s alkoholickým nápojom mojito. Je to však veľmi užitočná a chutná bylinka, ktorú môžeme používať mnohými spôsobmi.  Bylinky v kuchyni sa tešia čoraz väčšej obľube a práve mäta sa dá pestov...

5 dôvodov, prečo piť šafranový čaj

Krátky oddych nad šálkou horúceho čaju padne vhod. Ráno, poobede aj večer. Možno kávičkári budú oponovať, ale keď príde choroba aj oni si uvaria čaj s medom a citrónom. Pitie čaju nie je len záležitosťou hydratácie ale aj určitým rituálom. Dnes vám predstavíme 5 dôvodov, prečo si uvariť šafranový č...