RECEPT: Tekvicová polievka so šafranom

V tomto jesennom období výborne zahreje horúca polievka z hokkaido tekvice so zázvorom a štipkou šafranu. Kombinácia kurkumy, zázvoru, škorice a šafranu navodí nielen jesennú náladu, ale aj podporí našu imunitu. Uvedené množstvá sú len orientačné, všetko závisí od počtu hladných krkov.

Potrebujeme:

tekvicu hokkaido

zázvor

rozmarín

cibuľa 

olivový olej

šafran

kurkuma

mletá škorica

zeleninový vývar

soľ

 

 Hokkaido tekvica na polievku so šafranom

 

Postup:

Aby tekvica v polievke mala výraznejšiu chuť, je lepšie ju najprv upiecť. Tekvicu si umyjeme, rozkrojíme a odstránime jadierka aj s mäkkou dužinou. Následne nakrájame na drobnejšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť spolu s rozmarínom na 180°C na cca 20 minút. Nakrájame si cibuľku na drobno a spolu s nadrobno nakrájaným zázvorom speníme na olivovom oleji. Pridáme medzitým upečenú tekvicu, kurkumu, premiešame a zalejeme vývarom (množstvo tak, aby bola tekvica pod hladinou, ale nie príliš veľa, aby sme ju nemali riedku). Osolíme podľa chuti a varíme do zmäknutia. Potom ponorným mixérom rozmixujeme do hladka (môžeme pridať smotanu na zjemnenie) a ešte chvíľu povaríme. Následne odstavíme z plameňa, pridáme štipku škorice a šafranu (rozdrveného). Servírujeme s pár kvapkami tekvicového oleja a opraženými tekvicovými semiačkami. 

Dobrú chuť! :)

Kvalitný Šafran z Iránu

Kvalitný šafran z Iránu

ZOBRAZIŤ

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie