RECEPT: Tradičný perzský puding Ferehni

Máte chuť na niečo sladké ale tradičné koláče a dezerty vás už omrzeli? Vyskúšajte perzský puding Ferehni z ryžovej múky. Je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, zároveň však lahodný a trošku orientálny. Potrebujete k tomu len zopár surovín a väčšinu nájdete u nás na e-shope.

Potrebujeme:

15-20 nitiek šafranu (1/2 čajovej lyžičky prášku)

2 poháre mlieka (cca 4 dcl)

6 polievkových lyžíc ryžovej múky

3 - 4 lyžice cukru

1/4 lyžičky vanilky (prípadne môžete nahradiť vanilkovým cukrom)

2 - 3 lyžice ružovej vody

perzsky puding ferehni

Postup:

Šafranové nitky si rozdrvíme na prach v mažiariku, dáme do pohára, zalejeme horúcou vodou a dobre premiešame. Zatiaľ si v hrnci zmiešame múku s mliekom a za stáleho miešania pomaly varíme. Následne pridáme vanilku (alebo vanilkový cukor), cukor a štipku soli. Keď nám hmota pomaly hustne pridáme šafran rozpustený vo vode a ružovú vodu. Za stáleho miešania ešte približne 5 minút varíme. Potom hmotu odstavíme z ohňa a opatrne prelejeme do nachystaných pohárov/misiek. Môžeme puding ozdobiť pistáciami / prípadne inými orieškami, kakaom alebo čímkoľvek, čo máme radi. Po vychladnutí môžeme podávať :) Dobrú chuť!

Kvalitná ryžová múka

Kvalitná ryžová múka

ZOBRAZIŤ

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie