RECEPT: Tradičný perzský puding Ferehni

Máte chuť na niečo sladké ale tradičné koláče a dezerty vás už omrzeli? Vyskúšajte perzský puding Ferehni z ryžovej múky. Je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, zároveň však lahodný a trošku orientálny. Potrebujete k tomu len zopár surovín a väčšinu nájdete u nás na e-shope.

Potrebujeme:

15-20 nitiek šafranu (1/2 čajovej lyžičky prášku)

2 poháre mlieka (cca 4 dcl)

6 polievkových lyžíc ryžovej múky

3 - 4 lyžice cukru

1/4 lyžičky vanilky (prípadne môžete nahradiť vanilkovým cukrom)

2 - 3 lyžice ružovej vody

perzsky puding ferehni

Postup:

Šafranové nitky si rozdrvíme na prach v mažiariku, dáme do pohára, zalejeme horúcou vodou a dobre premiešame. Zatiaľ si v hrnci zmiešame múku s mliekom a za stáleho miešania pomaly varíme. Následne pridáme vanilku (alebo vanilkový cukor), cukor a štipku soli. Keď nám hmota pomaly hustne pridáme šafran rozpustený vo vode a ružovú vodu. Za stáleho miešania ešte približne 5 minút varíme. Potom hmotu odstavíme z ohňa a opatrne prelejeme do nachystaných pohárov/misiek. Môžeme puding ozdobiť pistáciami / prípadne inými orieškami, kakaom alebo čímkoľvek, čo máme radi. Po vychladnutí môžeme podávať :) Dobrú chuť!

Kvalitná ryžová múka

Kvalitná ryžová múka

ZOBRAZIŤ