Ak si myslíte, že ste už ochutnali všetko, gnocchi so šafranovou omáčkou vás presvedčia o opaku. Táto luxusná kombinácia jemných zemiakových gnocchi a krémovej omáčky so štipkou zlatého korenia je dôkazom, že aj jednoduché jedlo sa môže premeniť na gastronomický zážitok hodný michelinskej reštaurácie.
Recept: Gnocchi so šafranovou omáčkou
Ingrediencie:
-
500 g zemiakových gnocchi
-
200 ml smotany na šľahanie
-
1 malá cibuľa
-
1 strúčik cesnaku
-
20 g masla
-
Soľ, čierne korenie podľa chuti
-
Parmezán na posypanie
Postup:
-
Šafran namočte do 2 PL teplej vody a nechajte vylúhovať 10 minút.
-
Na masle osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak do zlatista.
-
Prilejte smotanu a vylúhovaný šafran aj s tekutinou.
-
Omáčku nechajte zredukovať do krémovej konzistencie, osoľte a okoreňte.
-
Uvarené gnocchi premiešajte s omáčkou a podávajte posypané parmezánom.
Tajomstvo je v surovine
To, čo robí toto jedlo výnimočným, je kvalitný šafran. A ten najlepší pochádza priamo z Iránu – krajiny, kde sa pestuje najvoňavejší a najintenzívnejší šafran na svete. Objednajte si pravý iránsky šafran u nás – exkluzívne dostupný na našom e-shope.