RECEPT: Morčacie prsia na šafranovej omáčke

Často sa stretávame s otázkou, ako sa dá využiť šafran v bežnej kuchyni. Preto vám dnes prinášame pomerne jednoduchý, ale chutný recept na morčacie prsia so šafranovou omáčkou. Stačí zopár surovín a vykúzlite originálny obed alebo večeru pre seba a svojich blízkych.

Potrebujeme:

800 g morčacích pŕs

polovicu cibule

2 čajové lyžičky dijonskej horčice

1 dcl ružového vína

400 ml 30% smotany

2 čajové lyžičky šafranu

2 čajové lyžičky soli

2 polievkové lyžice medu

1 polievková lyžica trstinového cukru

mleté biele korenie

1 čajová lyžička tymianu

1 čajová lyžička oregana

1 polievková lyžica oleja

recept morcacie prsia so safanom

 

Postup:

Umyté morčasie prsia nakrájame na kúsky. Opražíme na oleji nadrobno nasekanú cibuľu, opekáme do zlatista a potom pridáme mäso. Všetko spolu prudko orestujeme, následne pridáme soľ, biele mleté korenie a podlejeme trochou vody. Pridáme oregano a tymian, zalejeme smotanou a pridáme víno, horčicu, med a podrvený šafran. Krátko povaríme  a ešte podľa chuti pridáme cukor a soľ. Podávame s ryžou, prípadne kuskusom a zdobíme čerstvými alebo sušenými bylinkami.

Dobrú chuť! :)

Kvalitný Šafran z Iránu

Kvalitný šafran z Iránu

ZOBRAZIŤ