Polievky

Polievky z orientálnych surovín sú známe svojou bohatou a komplexnou chuťou, ktorá je dosiahnutá použitím rozmanitých korenín, byliniek a aromatických ingrediencií, ako sú zázvor, citrónová tráva, kari, kurkuma a kokosové mlieko. 

Orientálne polievky môžu byť rôzne konzistencie - od ľahkých a čírych až po husté a krémové. Sú známe svojou schopnosťou kombinovať sladké, kyslé, pikantné a slané chuti, čím vytvárajú jedinečné a komplexnéchuťové profily.

RECEPT: Krémová špargľová polievka so šafranom

Začala nám špargľová sezóna a preto vám ponúkame tento jednoduchý recept. Krémová špargľová polievka so šafranom a celestínskymi rezancami príjemne zahreje aj zasýti. Bude skvelým afrodiziakum práve vďaka kombinácií špargle a šafranu, pretože obe suroviny majú tieto účinky. Okrem toho špargľa obsahu...

RECEPT: Tekvicová polievka so šafranom

V tomto jesennom období výborne zahreje horúca polievka z hokkaido tekvice so zázvorom a štipkou šafranu. Kombinácia kurkumy, zázvoru, škorice a šafranu navodí nielen jesennú náladu, ale aj podporí našu imunitu. Uvedené množstvá sú len orientačné, všetko závisí od počtu hladných krkov. Potrebujeme:...