RECEPT: Krémová špargľová polievka so šafranom

Začala nám špargľová sezóna a preto vám ponúkame tento jednoduchý recept. Krémová špargľová polievka so šafranom a celestínskymi rezancami príjemne zahreje aj zasýti. Bude skvelým afrodiziakum práve vďaka kombinácií špargle a šafranu, pretože obe suroviny majú tieto účinky. Okrem toho špargľa obsahuje mnoho vitamínov (E, C aj niekoľké zo skupiny B) a minerálov (draslík, zinok, vápnik a horčík). Poďme však už do kuchyne.

Potrebujeme:

500 g bielej špargle

300 ml smotany (30%)

300 g zemiakov

1 l vody

2 dcl bieleho vína

1 lyžička šafranu

tortilla 

muškátový orech

soľ, čierne korenie

Špargla do polievky

 

 

Postup:

Tortillu nakrájeme na rezance, rozprestrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C do zlatista. Očistíme si špargľu a zemiaky, nakrájame nadrobno a dáme variť. Keď budú mäkké ich prepasírujeme (prípadne mixujeme tyčovým mixérom) do hladka. Následne pridáme podrvený šafran a nastrúhame štipku muškátového oriešku, dochutíme soľou a korením. Pridáme víno a necháme chvíľu povariť. Potom pridáme na zjemnenie smotanu a ešte chvíľu varíme, kým sa nám trochu polievka zredukuje.

Podávame s opečenými celestínskymi rezancami a dozdobíme niečím zeleným navrch (bylinky, jarná cibuľka, petržlenová vňať).

Dobrú chuť :)

Kvalitný Šafran z Iránu

Kvalitný šafran z Iránu

ZOBRAZIŤ