Nápoje

Tieto nápoje sa vyznačujú svojou jedinečnosťou a rozmanitosťou, pričom každý región prispieva svojimi tradičnými ingredienciami a spôsobmi prípravy.

Medzi bežne používané ingrediencie patria rôzne druhy čajov (ako zelený čaj, čierny čaj, jazmínový čaj), káva, rôzne ovocné šťavy, kokosová voda, a mlieko (vrátane rastlinných alternatív ako sójové alebo mandľové mlieko). Tieto nápoje často obsahujú aromatické prísady ako kardamóm, škorica, zázvor, ružová voda alebo šafran, ktoré im dodávajú charakteristickú chuť a arómu.

RECEPT: Vyskúšajte ajurvédsky yogi čaj

Poznáte v ajurvéde známu zmes na čaj nazývanú aj yogi masala? Je to zmes korenín, ktorá sa kombinuje s čiernym čajom a mliekom. Vďaka svojmu zloženiu dokáže zahriať celé naše telo, má antibakteriálne účinky a taktiež posilňuje imunitu. Dokáže pomôcť pri nachladnutí, kašľu, zápale a bolestiach hrdla....