Irán je krajinou medovo sladkých fíg, voňavých korenín a luxusných ingrediencií, ktoré v sebe nesú tisícročnú tradíciu orientálnej kuchyne. Figy, ktoré v tejto oblasti rastú, sú známe svojou intenzívnou chuťou a jemnou textúrou. Tento figový džem je viac než len sladká nátierka – je to zážitok. Každ...
Blog
Výpis článkov
Ak hľadáte ingredienciu, ktorá dodá vášmu vareniu jedinečný nádych, sušené biele citróny by mali byť na vašom zozname. Toto tradičné iránske korenie, známe aj ako loomi, je tajnou zbraňou šéfkuchárov po celom svete. Ich bohatá citrusová vôňa, jemne dymový podtón a hlboká, komplexná kyslosť doká...
Ak si myslíte, že ste už ochutnali všetko, gnocchi so šafranovou omáčkou vás presvedčia o opaku. Táto luxusná kombinácia jemných zemiakových gnocchi a krémovej omáčky so štipkou zlatého korenia je dôkazom, že aj jednoduché jedlo sa môže premeniť na gastronomický zážitok hodný michelinskej reštauráci...
Jemná šafranová ryža s lahodným kuracím mäsom. Ingrediencie: Na ryžu: 2 hrnčeky iránskej basmati ryže 1/2 ČL mletej kurkumy (voliteľné) 3 PL ghí (prepusteného masla) alebo oleja 1/2 ČL mletého kardamómu (voliteľné) 1 ČL mletého šafranu, roz...
Vychutnajte si fantastický zelený čaj naplno. Pripravte si čajovú sadu alebo svoj obľúbený hrnček a nechajte sa unášať na vlne relaxu a príjemnej chuti. Zelený čaj obsahujeme mnoho vitamínov - antioxidanty, vitamín C, P, vitamíny skupiny B a minerály ako draslík a fluorid...
Prírodná ružová voda má rôzne využitie - je skvelá na pleť, vlasy a taktiež v kuchyni. Práve peržania ju začali vyrábať a používať vo svojich pokrmoch a na liečenie rôznych zdravotných aj kozmetických problémov. Výroba ružovej vody je prostredníctvom destilácie, konkrétne je to vodný destilát (hydro...
Slovné spojenie, keď je niečoho “ako šafránu”, určite poznáte. Ale z čoho to vlastne vychádza? Šafran, najdrahšia korenina sveta, je produkt získavaný z rastliny menom Šafran siaty, latinsky Crocus sativus. Je to trvalka, ktorej kvet má purpurové až fialové sfarbenie a cca 15 cm dlhé, ihličkovité ...
