RECEPT: Indická zeleninová zmes

V období jari je fajn odľahčiť ťažkú mäsovú stravu niečím sviežim a zeleninovým. Prinášame vám zdravý, vegetariánsky recept. Je plný chutí, vonia exotikou, jemne páli na jazyku a určite vás dostatočne zasýti. Potrebné suroviny ľahko nájdete v bežných potravinách, prípadne ak nie, môžete skúsiť improvizovať a niečo vynechať prípadne iné doplniť.

Potrebujeme:

100 g zemiakov

100 g mrkvy

100 g petržlenu

3 strúčiky cesnaku

50 g zázvoru

50 g póru

50 g koriandru / zeleru

180 ml kokosového krému / mlieka

180 g lúpaných paradajok

10 g kari pasty

garam masala

1 biely jogurt

1 čajová lyžička šafranu

soľ

 zelenina na trhu

Postup:

Očistíme a nakrájame si zeleninu na väčšie kúsky, aby sa nám nerozvarili. Orestujeme zeleninu na troche oleja, pridáme soľ a korenie garam masala podľa chuti. Do orestovanej zeleniny pridáme lúpané paradajky, cesnak, nastrúhaný zázvor. Potom pridáme pór a podlejeme vodou. Chvíľku dusíme (do polomäkka). Ďalej pridáme kokosový krém, kari pastu, podrvený šafran a necháme spolu zredukovať. Na konci dochutíme ešte soľou prípadne korením podľa chuti. Servírujeme s jogurtom na zjemnenie chuti a posypané koriandrom. Vhodnou prílohou je ryža, zemiaky alebo arabský chlieb či tortilla.

Dobrú chuť!

Kvalitný Šafran z Iránu

Kvalitný šafran z Iránu

ZOBRAZIŤ

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie