Blog, Strana 2

Oslavujeme prvé narodeniny

Čas tak rýchlo letí. Veta, ktorú počujeme, či sami hovoríme veľmi často. V prípade nášho obchodu je to skutočne pravda, pretože ani sme sa nenazdali a už naše dieťa AJORI oslavuje prvý rok. Zdá sa nám, akoby to bolo včera, keď sme sedeli v rodinnom kruhu a premýšľali nad konceptom, nad menom nášho...

Sladké a zdravé datle

Datle. Druh ovocia rastúci na datľovníku, podlhovastého tvaru a tmavohnedej farby. Datle tvoria na Blízkom Východe a v Severnej Afrike významnú zložku miestneho jedálničku. Medzi najväčších producentov patrí Irán, Tunisko, Egypt, Irak, Španielsko a Maroko. Často sa s nimi v obch...

Cícer - chutná a zdravá strukovina

Dôležité miesto strukovín v našom jedálničku nemôžeme poprieť. Okrem tradičnej fazule a šošovice patrí do tejto kategórie aj v poslednej dobe obľúbený cícer. Cícer baraní, latinsky Cicer arietinum, k nám prišiel z oblastí strednej a západnej Ázie. Je to jednoročná rastlina, z čeľade bôbovitých, z kt...

Čierny čaj a jeho pozitívne účinky

Čierny čaj (taktiež nazývaný červený čaj) sa od zeleného odlišuje spôsobom spracovania, pochádzajú totiž z rovnakej rastliny (čajovníka), a samozrejme farbou. Čierny čaj je tmavší, červenkastý až tmavohnedý. Zatiaľ čo lístky určené na zelený čaj sa pražia alebo naparujú, čierny čaj prechád...

RECEPT: Jednoduché šafranové rizoto

Potrebujete uvariť rýchlu večeru alebo ľahký obed? Tento jednoduchý recept s tými správnymi surovinami zvládne naozaj každý. Základný recept nie je zložitý, a vždy ho môžete obohatiť o rôzne ďalšie suroviny a chute. Naše rizoto na obrázku bolo s krevetami a zeleninou. Môžete ho spraviť aj s kuracím ...

Kvalitný zelený čaj a jeho účinky

Zelený čaj, nazývaný tiež pravý čaj alebo čaj mladosti, má svoj pôvod v Číne. Prvé písomné záznamy o tomto tekutom zázraku pochádzajú až z tretieho storočia pred Kristom, ale jeho plynulé dejiny môžeme sledovať od ôsmeho storočia nášho letopočtu, kedy sa rozšíril aj do Japonska. Použí...

RECEPT: Krémová špargľová polievka so šafranom

Začala nám špargľová sezóna a preto vám ponúkame tento jednoduchý recept. Krémová špargľová polievka so šafranom a celestínskymi rezancami príjemne zahreje aj zasýti. Bude skvelým afrodiziakum práve vďaka kombinácií špargle a šafranu, pretože obe suroviny majú tieto účinky. Okrem toho špargľa obsahu...

Ružová voda - zázrak z prírody

Prírodná ružová voda má rôzne využitie - je skvelá na pleť, vlasy a taktiež v kuchyni. Práve peržania ju začali vyrábať a používať vo svojich pokrmoch a na liečenie rôznych zdravotných aj kozmetických problémov. Výroba ružovej vody je prostredníctvom destilácie, konkrétne je to vodný destilát (hydro...

RECEPT: Šafranová bábovka

Prinášame vám jednoduchý recept na chutnú šafranovú bábovku. Je to klasický recept s orientálnym nádychom našich dvoch produktov: šafranu a dráča. Poteší k poobednej káve prípadne čaju, alebo aj ako sladké raňajky. Potrebujeme: 4 vajcia 200 g práškového cukru 200 g hladkej múky 1 prášok do peči...

Mäta prieporná a jej využitie

Mäta prieporná (mentha piperita) sa bežne vyskytuje v našich záhradách a hlavne mladším ročníkom sa spája s alkoholickým nápojom mojito. Je to však veľmi užitočná a chutná bylinka, ktorú môžeme používať mnohými spôsobmi.  Bylinky v kuchyni sa tešia čoraz väčšej obľube a práve mäta sa dá pestov...

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie