Ak máte pocit, že vašim kulinárskym výtvorom niečo chýba, skúste použiť takzvané zelené korenie - rôzne bylinky, ktoré jedlám dodajú výraznejšiu chuť a povýšia ich na novú úroveň.Okrem arómy a chuti sú bylinky prospešné aj pre naše zdravie. Mnohé obsahujú veľké množstvo vitamínu C, napríkl...
Blog, Strana 2
Med je prírodný produkt, ktorý všetci poznáme. Ale viete, ako sa vyrába? Prečo je taký zdravý a že sa používa aj na terapeutické účely? A aké je využitie medu? Odpovede na všetky tieto otázky vám priblížime v tomto článku. Tak si uvarte teplý čaj (nie úplne horúci), oslaďte ho medom a pustite sa do ...
Sladké a nutrične vyvážené lievance? Skúste náš recept na lievance z cícerovej múky. Keď správne zvolíte ostatné suroviny, viete mať z toho bezlepkový aj bezlaktózový dezert, prípadne raňajky. Vďaka cíceru sú plné živín a majú jemnú, orieškovú chuť. Potrebujeme: 70 g cícerovej múky 70 g hladkej m...
O tejto zdravej náhrade pšeničnej múky veľa ľudí nevie. Ryžová múka je vhodná do omáčok, krémov, polievok, ale aj na pečenie – cesto z nej je skôr pevnejšie, príliš veľké množstvo múky spôsobuje drobenie cesta. Preto je vhodné miešať ju s inými druhmi múk, ako sú kukuričná či pohánkov...
Dráč obyčajný (latinsky berberis vulgaris) je hustý tŕnistý opadavý ker dosahujúci výšku až 3 metre, pôvodom z Iránu, ale vieme ho nájsť aj v teplejších častiach Európy. Využíva sa ako okrasná rastlina, ale má mnoho liečivých vlastností. Celá rastlina je jedovatá, okrem elipsovitých červe...
Máte chuť na niečo sladké ale tradičné koláče a dezerty vás už omrzeli? Vyskúšajte perzský puding Ferehni z ryžovej múky. Je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, zároveň však lahodný a trošku orientálny. Potrebujete k tomu len zopár surovín a väčšinu nájdete u nás na e-shope. Potrebujeme: 15-20 ...
Čas tak rýchlo letí. Veta, ktorú počujeme, či sami hovoríme veľmi často. V prípade nášho obchodu je to skutočne pravda, pretože ani sme sa nenazdali a už naše dieťa AJORI oslavuje prvý rok. Zdá sa nám, akoby to bolo včera, keď sme sedeli v rodinnom kruhu a premýšľali nad konceptom, nad menom nášho...
Datle. Druh ovocia rastúci na datľovníku, podlhovastého tvaru a tmavohnedej farby. Datle tvoria na Blízkom Východe a v Severnej Afrike významnú zložku miestneho jedálničku. Medzi najväčších producentov patrí Irán, Tunisko, Egypt, Irak, Španielsko a Maroko. Často sa s nimi v obch...
Dôležité miesto strukovín v našom jedálničku nemôžeme poprieť. Okrem tradičnej fazule a šošovice patrí do tejto kategórie aj v poslednej dobe obľúbený cícer. Cícer baraní, latinsky Cicer arietinum, k nám prišiel z oblastí strednej a západnej Ázie. Je to jednoročná rastlina, z čeľade bôbovitých, z kt...
Čierny čaj (taktiež nazývaný červený čaj) sa od zeleného odlišuje spôsobom spracovania, pochádzajú totiž z rovnakej rastliny (čajovníka), a samozrejme farbou. Čierny čaj je tmavší, červenkastý až tmavohnedý. Zatiaľ čo lístky určené na zelený čaj sa pražia alebo naparujú, čierny čaj prechád...