Vplyv šafranu na mužskú potenciu

V súčasnosti sa čoraz viac upriamuje pozornosť médií aj odborníkov na zníženú schopnosť reprodukcie mladých. Aktuálny životný štýl rozhodne neprispieva celkovo k zdraviu jednotlivcov a čoraz viac sa rozpráva o neschopnosti splodiť dieťa aj u mladých párov. Problém sa čoraz častejšie objavuje aj na strane mužov (30% prípadov), každým rokom má priemerný muž o 1,5 - 3 % menej pohyblivých spermií v ejakuláte. K tomu sa čím ďalej, tým viac sa pridávajú aj poruchy erekcie, poruchy libida alebo predčasná ejakulácia. 

šafrán pre mužov

 

Účinky šafranu sú širokospektrálne a niekoľko štúdií potvrdilo pozitívny vplyv aj na mužskú plodnosť a zlepšenie sexuálneho života. V jednom výskume zistili, že už po 10 dňoch pravidelného užívania šafranu sa mužom zlepšila erekcia a sexuálna apetencia (túžba). Čo sa týka plodnosti, v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, platí, že šafran zlepšuje kvalitu a pohyblivosť spermií. Tým výrazne zvyšuje šancu uspieť pri snahe o splodenie dieťaťa, napríklad aj v kombinácii s kvalitnými doplnkami výživy (vítamín E, multikarotén, vitamín C, zinok, B komplex). Samozrejme negarantujeme okamžité výsledky po pár týždňoch, ideálne je vytrvať aspoň pol roka a prispôsobiť tejto snahe celkovú životosprávu.  Šafran môžeme teda celkovo označiť za univerzálny liek na zlepšenie mužského pohlavného života.

 

V závere by sme radi odporučili pánom, aby odložili známu modrú tabletku a radšej si uvarili zelený alebo čierny čaj so šafranom. Dámy, ak chcete, aby sa večer partner venoval vám a nie futbalu, skúste pripraviť na večeru šafranové rizoto alebo sladké lievance so šafranovým medom. A najlepšie bude, keď šafran zaradíte do svojho jedálnička na pravidelnej báze, aby sa dosiahol čo najlepší efekt. Taktiež by sme radi pripomenuli aj náš starší článok o šafrane a duševnom zdraví, pretože duševná pohoda a uspokojivý sexuálny život je základom spokojného manželstva.

Zelený šafranový čaj

Zelený šafranový čaj 24ks

ZOBRAZIŤ